Konsten att välja rätt el cigg

När förbudet mot rökning inomhus, på alla barer och restauranger, slogs fast fick el cigg ett uppsving. För inte så länge sedan var det väldigt vanligt att man kunde se många plocka upp en cigg efter att de ätit eller fikat färdigt. Detta var lika vanligt på en restaurang i Stockholm som på ett cafe i Jönköping.

I och med att fokuseringen de senaste åren legat stort på hälsa och miljö så har fler och fler tillverkare och former av el cigg tagits fram. Det finns olika dofter och smaker man kan välja mellan. En mängd olika tillbehör har utvecklats, allt för att erbjuda en så bra upplevelse som möjligt, och för att fler ska välja el cigg istället för vanliga cigaretter.
Vad är då en el cigg? En el cigg består av ett batteri, en förångare och en brännare. Sedan har man en vätska som man fyller el ciggen med.

Varför ska man välja el cigg?

Det finns många bra skäl till varför man ska välja att använda sig av el cigg istället för vanliga cigaretter. En stor fördel är att den passiva rökningen för omgivningen försvinner. Detta är bara något som påverkar en själv, och man kan i och med det använda en el cigg i stort sett var som helst.

I en el cigg finns det inga skadliga ämnen. Vätskan som man häller i består enbart av naturliga ämnen och eventuellt nikotin om man så önskar. Just nikotinet är valfritt för de som känner att man vill dra ner på det eller rent av sluta. Ekonomin påverkas också positivt av att byta till el cigg. Här behöver man inte en ny cigarett varje gång, utan det är endast vätskan som behöver fyllas på.

Naturligtvis finns det fler fördelar, ett väldigt bra exempel är att brandrisken minskar. Det blir lättare att bryta sitt tobaksbehov och det blir betydligt mindre röklukt för omgivningen. Kort och gott, att byta till el cigg gynnar både en själv och andra särskilt om man är på restaurang eller kanske på ett mysigt cafe i Jönköping eller vilken stad du nu än bor i vårt avlånga land!